Νέος τρόπος ηλεκτρονικής λήψης αποφάσεων-πρακτικών δικογράφων από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Εκδόθηκε από

17/05/2023 19:29

πρωτοδικειοΣτο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice) για τους δικηγόρους, και κατόπιν στενής συνεργασίας μεταξύ του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τίθεται από 17 Μαΐου 2023 σε Παραγωγική Λειτουργία το Διαδικτυακό Σύστημα Λήψης Ηλεκτρονικών Δικαστικών Αποφάσεων, Προτάσεων και Πρακτικών για υποθέσεις Πολιτικής Δικαιοσύνης του Πρωτοδικείου Αθηνών, για αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν από το 2016 έως το τρέχον έτος.

Οι συνάδελφοι μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή, μέσω διαλειτουργικότητας της νέας εφαρμογής με το portal.olomeleia.gr, χρησιμοποιώντας τον κωδικό και το συνθηματικό που διαθέτουν για το portal της Ολομέλειας.

H νέα εφαρμογή υποστηρίζει αιτήματα, παραστάντων Δικηγόρων, μη παραστάντων Δικηγόρων (κατόπιν έγκρισης), καθώς και αιτήματα Δικηγόρων για λήψη εγγράφων ατελώς (όπου προβλέπεται).

Η εφαρμογή βασίζεται σε μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης για την αναγνώριση των στοιχείων παραστάντων Δικηγόρων στις δικαστικές αποφάσεις και την αυτόματη παροχή των σχετικών εγγράφων (Προτάσεις και Πρακτικά), τα οποία ο αιτών μπορεί να λάβει ψηφιακά υπογεγραμμένα από το σύστημα, μετά από δέσμευση του κατάλληλου e-Parovolo (Μεγαρόσημο ΤΑΧΔΙΚ 2 ευρώ), ή μέσω πληρωμής από το Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι Δικηγόρου.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης https://apofaseis.acfi.gov.gr/

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης του συστήματος είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής διεύθυνσης 

https://apofaseis.acfi.gov.gr/manual-dikigoroi-apofaseis.pdf

Με τη νέα εφαρμογή παρέχονται αυτοματοποιημένα, και επομένως πολύ ταχύτερα οι αποφάσεις, οι προτάσεις και τα πρακτικά της δίκης σε σχέση με το ισχύον σύστημα υποβολής αιτήματος μέσω του portal.olomeleia.gr και αποστολής τους σε δεύτερο χρόνο στο email του δικηγόρου από την αρμόδια γραμματεία.

Σημειώνεται ότι τα δύο συστήματα εξακολουθούν να ισχύουν παράλληλα και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση όταν υπάρξει πλήρης μετάβαση στο νέο σύστημα.

Ευχαριστίες στον κ. Χριστόφορο Λινό, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Αθηνών, στον Δρ. Ηλία Λυμπερόπουλο, στέλεχος του τμήματος Πληροφορικής του Πρωτοδικείου Αθηνών, τον κ. Βασίλειο Μανιό, Διευθυντή της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΔΣΑ και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, στέλεχος της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΔΣΑ.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας