Συνάντηση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

Published on

30/06/2022 15:09

Logo ΟλομέλειαςΑντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συναντήθηκε, χθες 29.6.2022, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και του έθεσε πάγια αιτήματα του δικηγορικού κλάδου, όπως είναι η κατάργηση, άλλως, η μείωση του ΦΠΑ στις δικαστηριακές υπηρεσίες, η επέκταση της απαλλαγής των δικηγόρων από το ΦΠΑ για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το ζήτημα των μεγαρόσημων και η άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας.

Ο Υπουργός επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του δικηγορικού σώματος για τα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, τις οποίες δεσμεύτηκε να εξετάσει στο πλαίσιο του υπάρχοντος δημοσιονομικού χώρου και των κυβερνητικών επιλογών.

Για το ζήτημα των μεγαρόσημων θεώρησε εύλογο το αίτημα για παράταση του χρόνου εκτύπωσης έγχαρτων μεγαρόσημων μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των διαδικασιών ηλεκτρονικής έκδοσής τους.

Για το θέμα των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας προκρίνει τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού από το Υπουργείο Οικονομικών στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ),  ώστε να επιλυθεί ένα πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει χιλιάδες δικηγόρους με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλίας Κλάππας, ο Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Βρίκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου και ο Νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας κ. Λάμπρος Αντωνίου.

Bar-Elections
Portal redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας