Συνεδρίαση Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη

Εκδόθηκε από

23/09/2019 16:15

**

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε στην Αθήνα, στα γραφεία του ΔΣΑ, η Επιτροπή για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων, υπό την προεδρία του Συντονιστή της, Παναγιώτη Περάκη, Συμβούλου του ΔΣΑ.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής και για τις επικείμενες εξελίξεις στον τομέα αυτόν, μετά τις συναντήσεις που είχε του με τους αρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε επίσης ο Ιωσήφ Σηφάκης, ειδικός σε θέματα πληροφορικής, βραβευμένος με το βραβείο Touring, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και, ειδικότερα, στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως μάλιστα σε σχέση με την απονομή της Δικαιοσύνης και το μέλλον της δικηγορίας. 

Έργο της Επιτροπής είναι να υποβάλλει προς την Ολομέλεια σχετικές προτάσεις για την επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Στα πλαίσια αυτά, η Επιτροπή αποφάσισε:

1. Να διατυπώσει προτάσεις για τεχνολογικές εφαρμογές που αφορούν δικηγόρους κα δικηγορικούς συλλόγους (διεύρυνση ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, συμβατότητα του portal της Ολομέλειας με την πλατφόρμα του Κτηματολογίου για έρευνα από το γραφείο κλπ),

2. Να διερευνήσει πιθανές δράσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα e-justice 2019 έως 2023 της Επιτροπής της ΕΕ και

3. Να συνεργαστεί προς τούτο  με τους αρμόδιους φορείς.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Βόλου, Ηρακλείου, Καβάλας, Καρδίτσας, Κατερίνης, Λαμίας και Λάρισας.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας