Συνάντηση μελών της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣ του ΔΣΑ με τον Α' Αντιπρόεδρο της CCBE, Jose de Freitas

Εκδόθηκε από

27/04/2018 10:10

Τον A' Αντιπρόεδρο της CCBE (Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης), Jose de Freitas υποδέχθηκαν στα γραφεία του ΔΣΑ μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣ του ΔΣΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτριο Βερβεσό.

Κατά την ενημερωτική συνάντηση, τέθηκε από την ελληνική πλευρά το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, χωρίς να έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της ΕΣΔΑ.

Ο Αντιπρόεδρος της CCBE αναγνώρισε την σοβαρότητα του ζητήματος και τόνισε ότι οι παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου που έχουν συντελεστεί στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ σημαντικές. Για τον λόγο αυτό, η CCBE έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους συνηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών και έχει δηλώσει την διαθεσιμότητά του να παράσχει κάθε αναγκαία συνδρομή.

Ο Α' Αντιπρόεδρος της CCBE βρίσκεται στην Αθήνα επ' ευκαιρία της αυριανής Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας με το επίκαιρο θέμα «Η δικαστική ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη», την οποία συνδιοργανώνουν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο κ. de Freitas θα είναι ένας εκ των ομιλητών.

""
""
""
""
""
Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας