Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τον Υπουργό Επικρατείας

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Ολομέλειας και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργο Σταματογιάννη, στην οποία μετείχαν και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και Ελευθέριος Ράντος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Επικρατείας

(και μέλος του Δ.Σ.Π.) Γιώργο Γεραπετρίτη, στην Προεδρία της Κυβέρνησης προκειμένου να συζητηθούν διατάξεις του Σχεδίου Νόμου «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και αφορούν διατάξεις εμμίσθων δικηγόρων καταργούμενων φορέων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Υπουργός συμφώνησε στην τροποποίηση διατάξεων (άρθ. 117 παρ. 14 Σχ. Νόμ.) που αφορούν την προβλεπομένη αζημία καταγγελία συμβάσεων έμμισθης εντολής δικηγόρων των φορέων που συγχωνεύονται στην συσταθησομένη Αρχή Διαφάνειας, ζητήματα αρμοδιότητας πειθαρχικού ελέγχου των δικηγόρων αυτών και λοιπές διαδικαστικές ρυθμίσεις.

Συμφωνήθηκε και από τα δυο μέρη η άμεση και έγκαιρη επικοινωνία για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας