Συμμετοχή του Προέδρου της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων στη σύσκεψη υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Εκδόθηκε από

19/04/2018 10:55

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός συμμετείχε στη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης - Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δραγασάκης με εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και του εμπορικού κόσμου για το θέμα των κόκκινων δανείων και των «χρηματοδοτικών εργαλείων».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις σχετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός στη συνάντηση επισήμανε:

- Την προώθηση εφαρμογών του ΕΣΠΑ για τους δικηγόρους και ιδίως και την επαναχρηματοδότηση για την αποζημίωση στους ασκούμενους δικηγόρους για την άσκησή τους στα δικαστήρια.
- Την ανάγκη ίδρυσης ειδικού ταμείου Νομικής Βοήθειας για όσους επιθυμούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό και αδυνατούν να το πράξουν.
- Την αρνητική λειτουργία του υψηλού ποσοστού ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες που λειτουργούν αρνητικά στην πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.
- Την αντιαναπτυξιακή λειτουργία της υπερφολόγησης και υπερεισφορολόγηση των δικηγόρων και του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών .
- Την ανάγκη θέσπισης ανώτατου ορίου ασφαλιστικών – φορολογικών εισφορών και
- Την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού και επέκτασης των χρηματικών ορίων του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Πρόεδροι του ΤΕΕ, του ΟΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας