Συμμετοχή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Εθνική Στρατηγική για Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας

Εκδόθηκε από

16/11/2018 10:14

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

εκπροσώπησε χθες την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας (ΕΣΚΑΕΝ).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία – Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Ακρίτας Καϊδατζής, τον Γεν. Γραμματέα της Βουλής εκπροσώπησε ο συνεργάτης του κ. Τάκης Πάνος, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κων/νος Πουλάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Σάρλης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόριος Θεοδωράκης, η Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κα Μετάξια Ανδροβιτσανέα, η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής κα Καλλιόπη Χριστακάκου – Φωτιάδη, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Χρήστος Μαστροκώστας, ο Καθηγητής Νομικής Σχολής Θεσ/νίκης κ. Στέργιου Άγγελος, ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Σπυρίδωνας Βλαχόπουλος, η Αν. Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Θεσ/νίκης και Πρόεδρος Ε.Κ.Δ.Δ.Α. κα Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο Καθηγητής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών κ. Γαβριήλ Αμίτσης.

Ο κεντρικός στόχος της πρωτοβουλίας, που εμπνέεται από τις αρχές της καλής νομοθέτησης,είναι η  κωδικοποίηση του ισχύοντος δικαίου με δύο βασικούς άξονες:

- αφ’ ενός την ενιαία διάθεση του συνόλου της κωδικοποιημένης νομοθεσίας, με βάση ανοικτά πρότυπα, μέσω της Εθνικής Πύλης για την Κωδικοποίηση και Αναμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας, και

- αφ’ ετέρου την ενσωμάτωση των νέων νομοθετημάτων και την διασύνδεσή τους με τις υπάρχουσες κωδικοποιήσεις, μέσω ενός νέου συνεργατικού εργαλείου, τηςΠλατφόρμας Κανονιστικής Διαδικασίας.

Ο ΔΣΑ θα συμβάλει στην ανωτέρω ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια, με την τεχνογνωσία του και την  διασύνδεση και διαλειτουργικότητα της ΤΝΠ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, με όρους αμοιβαιότητας, επ’ ωφελεία της νομικής κοινότητας.

""
""
Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας