Επιστολή Προέδρου της Ολομέλειας προς Υπ. Εργασίας και Διοικητή e-ΕΦΚΑ για τις δυσλειτουργίες του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και την ανάγκη παράτασης ως 31.12.2020

Εκδόθηκε από

07/09/2020 17:42

** 

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση και τον Διοικητή e-ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη, με την οποία επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ, που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων του ν.4611/2019, καθώς με ευθύνη των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ είτε δεν γίνεται ανάρτηση χρεών του τ.ΤΕΑΔ και τ.ΤΥΔΕ, είτε γίνεται εσφαλμένη ανάρτηση αυτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ενόψει των προβλημάτων αυτών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί να αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση της ρύθμισης μέχρι 31.12.2020.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Όπως μας πληροφορούν εκατοντάδες συνάδελφοί μας από όλη την Επικράτεια, καίτοι πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας ρύθμισης των 120 δόσεων του ν.4611/2019, στους περισσότερους αιτούντες δεν υπάρχει ανάρτηση του συνόλου των χρεών, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στην μη ανάρτηση χρεών του τ.ΤΕΑΔ και τ.ΤΥΔΕ.

Σε πολλούς εξ αυτών υπάρχουν και λάθη εις βάρος των ασφαλισμένων, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων αναγνωρίζουν οι Υπηρεσίες του e-EΦΚΑ χωρίς όμως να γίνεται διόρθωσή τους στην πλατφόρμα των 120 δόσεων.

Επειδή μεσολαβεί και ο χρόνος που απαιτείται για την ανάρτηση των χρεών στον ιστότοπο του ΚΕΑΟ και η εκεί πολλαπλή πιστοποίηση των ασφαλισμένων και η εν συνεχεία οριστική ρύθμιση των οφειλών και πληρωμή της πρώτης δόσης μέχρι 30.9.2020, είναι προφανές πως είναι αδύνατον να έχουν ολοκληρωθεί όλες αυτές οι διαδικασίες, με κίνδυνο οι ασφαλισμένοι να απωλέσουν το δικαίωμα.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως λάβετε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για την παράταση της ρύθμισης μέχρι 31.12.2020.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας

των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας