Δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού, για επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδόθηκε από

17/11/2020 13:54

** Το δικηγορικό σώμα, πιστό στην μακρά παράδοση αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία, τιμά σήμερα την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου και τους αγώνες εκείνων που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έγιναν έτσι πανεθνικό σύμβολο αντίστασης και διαχρονική πηγή έμπνευσης. 

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ενότητα και ομοψυχία για όσα μας ενώνουν στον κοινό αγώνα για το μέλλον του λαού και του τόπου μας.

Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής. Δυστυχώς, λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και τις αδήριτης ανάγκης προστασίας της δημόσιας υγείας δεν μπορούμε φέτος να διαδηλώσουμε, όπως πάντα κάναμε, μαζί με όλη τη δημοκρατική Ελλάδα.

 Δεν μας επετράπη επίσης από την αστυνομική αρχή να καταθέσουμε, όπως κάθε χρόνο κάναμε, στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Είναι αυτονόητο ότι σε εύθετο χρονικό σημείο, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα τιμήσουμε ως αρμόζει τις εθνικές και άλλες επετείους που δεν μπορέσαμε να τιμήσουμε φέτος, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν.

Όλοι μας, με το ήθος και την αυταπάρνηση που διακρίνει το δικηγορικό σώμα, θα συνεχίσουμε να εμφορούμεθα από τους διαχρονικούς αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Γιατί, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, σε «ακόμα μια δοκιμή για ένα ποίημα του Πολυτεχνείου»:

απόψε είναι ο καιρός για όλα,

λέει απόψε είναι η συνέχεια όλων,

λέει αύριο για όλο τον άνθρωπο,

για όλο το μέλλον.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας